Contal Security byter till Add Secure

Contal Security har bytt företagsnamn till AddSecure Smart Rescue AB. Contal har sedan tidigare varit en del av AddSecure och går nu från februari in under samma varumärke.

Contal Security AB är ett av de ledande företagen i Sverige inom digitala helhetslösningar för digital in- och utalarmering, integrerade säkerhetssystem och larmöverföring. Företaget är sedan ungefär ett år tillbaka en del av AddSecure, en ledande europeisk aktör inom säkrad kritisk kommunikation.

Tillsammans har de två företagen kunskap kring kritiska kommunikationslösningar och system. Kunder som Räddningstjänster, Sjöräddningen, kommuner och andra verksamheter med samhällskritiska objekt, får tillgång till ett större och bredare produktsortiment med en rad tekniska synergieffekter genom de övriga marknadssegmentens erbjudanden.

– Att Contal byter namn till AddSecure Smart Rescue markerar ett nytt och spännande kapitel där vi kan erbjuda våra kunder och marknaden i övrigt ett brett sortiment av säkerhetslösningar som både skyddar och räddar liv, säger Stefan Albertsson, vd på AddSecure.

– AddSecure är en solid, internationell koncern med ett stort nätverk och kan därmed snabbare möta omvärldens utveckling och efterfrågan. Våra kunder får tillgång till ett större utbud av lösningar, men kommer i övrigt inte märka någon skillnad i varken leverans, kvalitet eller erbjudande. Vi är samma människor med samma goda service, lösningar och tjänster, men leverantörsnamn på avtal och faktura kommer att bytas ut till AddSecure Smart Rescue AB, säger Claes Åhlström, affärsutvecklare på AddSecure.

Contals kunder är såväl privata som statliga och kommunala verksamheter. Contals system finns bland annat installerade på merparten av Sveriges Räddningstjänster runtom i landet.