Palo Alto lanserar en ny serie lösningar för molnsäkerhet. Prisma är en utveckling av tidigare molnsäkerhetslösningar från Palo Alto Networks som kombinerats för att göra molnsäkerhet enklare, tryggare och mer komplett för företagen.

– Vi menar att molntjänster ska ha den bästa säkerheten som finns. Våra säkerhetslösningar måste därför ta hänsyn till de speciella krav som ställs på säkerheten i molntjänster. Med den nya lösningen ger vi kunderna en god överblick över säkerheten, och rekommendationer om hur de ska konfigurera sina molnmiljöer för att se till att säkerheten är stark nog för att förebygga intrång,  säger Lee Klarich, produktchef på Palo Alto Networks.

Prisma ska ge företag möjlighet att ge tillgång till och skydda data samt säkra applikationer i molnet. Lösningen består av fyra delar:
• Prisma Access ska säkra molnet för utlokaliserade delar av verksamheter såväl som för mobiler. Den kan inom kort köras på Google Cloud Platform (GCP), vilket gör att tjänsten blir tillgänglig på mer än 100 platser och blir både snabbare och mer lokal. Kunder kommer få tillgång till tjänsten via en molntjänst med ett lättanvänt gränssnitt för managering. Detta underlättar snabb onboarding av nya användare och geografiska platser.
• Prisma Public Cloud ska ge kontinuerlig visibilitet och säkerhet för att säkerställa regelefterlevnaden i multipla molnmiljöer. Tjänsten använder maskininlärning för att analysera data.
• Prisma SaaS är en så kallad cloud access security broker (CASB), en tjänst som ska säkra implementeringen av SaaS-applikationer. Den kan bland annat upptäcka risker, kontrollera access och undvika dataförlust. Dessutom hittar den avvikelser i användares beteende och kan även på det sättet förebygga mot intrång.
• VM-Series är en virtualiserad version av Palo Alto Networks brandvägg och kan användas i privata och publika molnmijöer, inklusive Amazon Web Services (AWS), GCP, Microsoft Azure, Oracle Cloud, Alibaba Cloud and VMware NSX.