Ny Cintiqskärm från Wacom

Wacom har släppt Wacom Cintiq 22, som är det senaste tillskottet bland ritskärmar på nybörjarnivå för konst- och designentusiaster, unga professionella och hobbyister som vill ta ett nästa steg i sitt skapande. Cintiq 22 följer nyligen lanserade Cintiq 16 och är företagets nya stora ritskärm som kombinerar Wacoms främsta pennteknik och en stor skärm för optimal komfort, kontroll och produktivitet.

Nya Cintiq 22 är ett verktyg för digitalt skapande, illustrerande och tekniskt ritande och är specifikt designad för de kreatörer och designers som vill ha den tillförlitliga Wacom-upplevelsen men kanske inte behöver alla avancerade funktioner som finns på Wacom Cintiq Pro-skärmarna som 4K upplösning, färgprestanda och optisk bindning för klarare bild.  Cintiq 22 kommer att ha det rekommenderade priset € 999,90 (inklusive tysk moms på 19%) det vill säga cirka 11 250 SEK inklusive moms och förväntas finnas i handeln i slutet av juli. Skärmen kan förbeställas på Wacom eStore och hos utvalda återförsäljare.

Wacom Cintiq 22 kommer med Wacom Pro Pen 2 teknik vilket öppnar för en professionell pennteknik till en bredare målgrupp av kreativa användare. Pennan har 8,192 tryckkänslighetsnivåer, är lutningskänslig och har låg aktiveringskraft. Med Wacoms EMR-teknik (Electro Magnetic Resonance) behöver pennan inte batteri och behöver aldrig någonsin laddas. Skärmupplösningen 1920 x 1080 (HD) erbjuder 72 procent NTSC färgrymd och skärmen har härdat glas med antireflex-yta och har naturlig penna­-på-pappers-känsla. Då ergonomi är viktigt så har enheten ett lättanvänt och justerbart ställ som erbjuder olika arbetsställningar.