Telavox, som utvecklar kommunikationsplattformar till företag i norden, har köpt upp iCentrex. Telavox vill satsa mer på storföretag och ser stora möjligheter i iCentrex, som är leverantör av en  molnväxel- och flera operatörstjänster till stora- och medelstora företag

– iCentrex delar vår entusiasm att driva innovativ utveckling. Bolaget har utvecklat flera funktioner i sin tjänst till större företag som imponerar som vi vill fortsätta utveckla i vår plattform. De är även branschledande i att hjälpa större företag att maximera kundnyttan av tjänsterna, säger Viktor Karlsson, grundare och VD på Telavox.

Bolagen kommer drivas vidare i ett nära samarbete och tillsammans kommer man utveckla nästa generations kommunikationstjänster. Både Telavox och iCentrex är inne i expansiv fas och rekryterar till samtliga avdelningar.

– Jag är väldigt förväntansfull över att vi på iCentrex snart ska börja innovera morgondagens allt-i-ett kommunikationstjänst ihop med gänget på Telavox. Vi har nästan hundra utvecklare i organisationen som ger oss stora möjligheter att anpassa oss efter kundernas behov. Både iCentrex och Telavox drivs av att skapa produkter som gör det enklare att kommunicera på arbetsplatser samt för företag att samarbeta med sina kunder, säger Björn Palm, VD på iCentrex.