Ny svensk utmanare bildas

Office-IT Partner, Zetup och Dicom bildar en ny utmanare på den svenska IT-marknaden. Det norskägda riskkapitalbolaget FSN Capital V kommer att bli majoritetsägare i den nya gruppen, som har som målsättning att bli en nordisk marknadsledare inom IT-infrastruktur, molntjänster och digitalisering.

OITP, Zetup och Dicom levererar ett fullskaligt erbjudande av tjänster inom bland annat IT för arbetsplatser, infrastruktur och applikationsdrift, molntjänster och digitalisering. Den nya gruppen kommer att ha fler än 500 anställda, 33 kontor över hela landet och en total årlig omsättning över 1 miljard SEK.

FSN Capital kommer att stödja gruppens fortsatta utveckling, med fokus på att ytterligare stärka sin operationella plattform, accelerera kunskapsdelning och bygga vidare på gruppens tjänsteerbjudande inom IT och digitalisering – såväl organiskt som genom förvärv. Respektive bolag kommer att vidhålla deras starka fokus på nära partnerskap med kunder och att, för dessa kunder, möjliggöra affärsförbättringar.

–Vi ser väldigt positivt på att bilda denna grupp och välkomnar FSN Capital som vår nya tillväxtpartner. Den svenska IT-marknaden är på väg in i nästa fas av tillväxt och vårt partnerskap med FSN Capital kommer möjliggöra för oss att fortsätta utveckla vår plattform och tjänsteerbjudande, samtidigt som vi attraherar fler nya talanger. Vi kommer att fortsätta arbeta med högt fokus på våra kunder, med högkvalitativa, effektiva och innovativa lösningar medan vi integrerar nya tjänster till vårt erbjudande för att bli en verklig digitaliseringspartner till våra kunder, säger Lotta Widorson Lassfolk, VD för Office IT-Partner samt tf. koncernchef.

Claes Willén, VD för Dicom, tillägger:

– Vi har följt marknaden för IT-infrastruktur över längre tid och ser en mycket intressant möjlighet att etablera en ny grupp som kan leda utvecklingen när det gäller digitalisering av medelstora organisationer i Norden. Office IT-Partner, Zetup och Dicom – med starkt kundfokus, förmåga till välfungerande leveranser och delad vision för framtiden – utgör en optimal plattform för en sådan grupp. Vi känner stor entusiasm för att inleda detta partnerskap och skapa en ny, innovativ kraft i IT-sektorn,säger Andreas Bruzelius, Principal, FSN Capital Partners AB, i egenskap av investeringsrådgivare till FSN Capital V.