Nets rekryterar till ny CDO-tjänst

Vanessa Eriksson blir Chief Data Officer (CDO) i Netskoncernen. Funktionen, som i stort syftar till att förbättra arbetet med att dela värdefulla datainsikter med kunderna, är nyinrättad och Vanessa tillträder under augusti .
– Med sin gedigna kompetens kommer Vanessa vara en nyckel i att hantera data som en företagstillgång. I en starkt reglerad bransch som vår krävs hög nivå av överensstämmelse och trovärdighet i den data som är värdefull för kunderna, säger Pia Jørgensen, CIO för Nets-koncernen.
Rollen som CDO inom teknikorganisationen etableras för att konsolidera den företagsövergripande styrningen och utnyttjandet av data som en tillgång för kunderna. Vanessa kommer stödja organisationen med att genomföra datapolicies i linje med Nets affärsstrategi och mål, hålla en hög nivå av överensstämmelse och trovärdighet i datan, styrning av data, viktiga datasäkerhetsmål, dataförbättringsaktiviteter och att bygga en stark funktion för att stödja interna och externa revisioner.
Vanessa, som kommer att vara stationerad i Stockholm, blir ansvarig för Data & Analytics inom Nets-koncernen. Hon kommer senast från en position som Chief Data Officer Adviseur på PwC och har tidigare arbetat i en liknande position på Telia.