Arbetsgivare i kö till IT-mässan i Lund

I dag hålls den 13:e IT-mässan på Ideon i Lund. 65 arbetsgivare erbjuder cirka 700 lediga tjänster. Intresset att delta är som vanligt stort och skulle någon få förhinder står 5-6 företag på reservlistan. Arrangörer är Arbetsförmedlingen i samarbete med Ideon Science Park och Lunds Kommun.

Precis som tidigare är det en  mix av gamla och nya företag. Axis, Qlik och Atea har till exempel. deltagit sedan starten 2012, medan Trygg-Hansa, Ericsson, Flatfrog, inRiver och Lantmännen är bland de nya i år. Skåne dominerar, men även företag från övriga landet är på plats. Work in Denmark söker personal till cirka 250 tjänster.

– IT-mässan är ett perfekt forum som ger oss chansen att träffa eventuella framtida kollegor i ett mer personligt möte. Dessutom är det roligt att få vara med och visa på hur många och olika aktörer det finns i regionen, säger Elin Ström, HR, Ericsson.

Företagen söker bland annat mjukvaru-, system-, app- och webbutvecklare, ingenjörer inom systemutveckling och elektronik, testare, testledare, it- och nätverkstekniker. Mässan lockar både erfarna personer och de som har mindre erfarenhet, men med utvecklingspotential. Den är både rekryteringsträff och mötesplats för etablerade företag och nykomlingar i branschen.

– Ett bra ställe att synas på och ett tillfälle för kandidater att sondera terrängen hos ett antal intressanta arbetsgivare. inRiver är i en extremt spännande fas just nu och besitter en helt unik kemi i teamet, det hoppas vi kunna förmedla idag, menar Mikael Bjelkerud, rekryteringsspecialist på inRiver.

Att många företag återvänder tyder på att mässan ger resultat. Rekrytering är ofta en längre process, men en snabbenkät efter vårens mässa visade att efter 4 veckor hade cirka 20 företag (av totalt 65) genomfört 120 intervjuer, cirka 60 personer hade varit/var i rekryteringsprocess ochsju stycken var helt klara anställningar.

– Denna mässa behövs, både för de sökande och för företagen, eftersom det personliga mötet är i fokus här, säger Mia Rolf, VD på Ideon Science Park. Här får du en unik chans att sticka ut från den vanliga CV-högen och som rekryterare kan du få en känsla för dina sökande direkt.

– Den här typen av mötesplats är ett sätt för Arbetsförmedlingen att underlätta för företag i deras rekrytering även inom bristyrken. säger Carolina Gianola, chef Arbetsförmedlingen i Lund.

– Lunds företag är beroende av många och nya talanger för att kunna fortsätta växa. It-mässan på Ideon underlättar detta, säger Per Persson, turism- och näringslivschef i Lunds kommun.