Arrow tecknar avtal med Cloudian

Arrow och Cloudian, som erbjuder företag fil- och objektlagringslösningar, har ingått ett distributionsavtal som gör det möjligt för Arrow att erbjuda Cloudians HyperStore- scale-out system till kunder över hela Norden.

Cloudians Exabyte scale-out lagringssystem gör det möjligt för Arrow att ta itu med regionens ökande efterfrågan på utökade lagringslösning. Cloudian hjälper kunder att lagra, hitta och skydda enorma mängder ostrukturerad data i en enda lagringsmiljö som kan distribueras och integreras med molnlösningar, spänna över fysiska datacenter, regionala kontor eller i publika/privata moln.

Enligt IDC växte den globala lagringsmarknaden med 34,4 procent jämfört med året innan under första kvartalet 2018 och uppgick till över 52 miljarder dollar i årsomsättning. Genom detta avtal kan Arrow erbjuda sina kunder i Sverige ett förenklat och skalbart sätt att hantera data i både privata och offentliga moln över hela världen, som en gemensam lagringspool på Cloudian HyperStore.

– Cloudian-lösningarna är unika. De erbjuder flexibilitet, skalbarhet och tillförlitlighet som tidigare endast var tillgängliga från offentliga molnleverantörer och tar med det till den privata molnmiljön. Dessutom integrerar Cloudian problemfritt med applikationer från många leverantörer i vår portfölj. Ett mycket värdefullt tillägg och marknaden kommer utan tvekan att dra mycket nytta av det, säger Jes Kongsmark, VD för Arrows Enterprise Computing Solutions-verksamhet i Sverige.