Aruba ökar satsningen på SMB

Aruba siktar nu på att också kunna erbjuda lösningar som är anpassade för små och mellanstora förtag. Som ett led i den sastsningen introducerar Aruba nu en wifilösning för mindre företag
Aruba Instant On, är en serie produkter inom trådlösa nätverk för mindre företag. Instant On ska vara en kraftfull och säker lösning med många funktioner och har den kvalitet, prestanda och support som alltid finns hos Arubaprodukter. Serien kommer initialt inkludera accesspunkter för inomhus- och utomhusbruk, och som är enkla att installera och managera.

– Vi har i flera år fått frågor från våra kunder som undrat om det skulle kunna använda våra lösningar hemma, eller för mindre företag och nu ser vi tiden mogen för en sådan satsning. Det tror vi kommer att även stärka våra partners och kunder, säger  Keerti Milkote, medgrundare och styrelseordförande för Aruba.

Han mötte pressen under Arubas årliga konferens Atmosphere i Šibenik i Kroatien. Atmosphere hålls för tionde gången för kunder och partners till Aruba inom EMEA-regionen.

Milkote menar att trender som ökad mobilitet och allt fler molnbaserade tjänster har ökat kraven på företags trådlösa uppkoppling. Stabilitet och säkerhet är grundläggande för en bra upplevelse när en användare förflyttar sig, och använder nya tekniker med förändrade krav på nätverket. Det finns ett stort behov av ett nätverk som är anpassat för mindre företags behov och som samtidigt är enkelt att sätta upp och hantera över tid.

Över tusen deltagare har mött upp i den från jugoslavieneran ombyggda och renoverade konferensanläggningen Amadria Park, strax utanför Šibenik. Foto: Peter Pettersson

Instant On bygger på Arubas  wi-fi-teknik för stora företag (802.11ac Wave 2) men levereras nu även i ett portfölj anpassad för mindre företag, där upp till 25 accesspunkter kan ingå. Instant On inkluderar:

• En lättanvänd, intuitiv mobilapp för installation och hantering
• Säkerhetsfunktioner som gör det möjligt att dra full nytta av de tjänster som företaget använder, med både autenticieringsprotokoll och applikationsövervakning
• Smart Mesh-teknik gör det enklare att utvidga det trådlösa nätverket
• Smart design för montering i olika miljöer

Aruba Instant On kan sättas upp och driftsättas på distans. Det krävs ingen expertis och kan utföras från vilken mobil enhet som helst.

Aruba Instant On accesspunkter finns tillgängliga från början av tredje kvartalet 2019.