Även säljarna behöver kunna Azure

Ingram Micro erbjuder sina återförsäljare teknikutbildningar för att stötta dem i sina affärer. Under våren har Ingram Micro därför genomför fyra utbildningar i Microsoft Azure för säljare hos ÅF.

Den 8 maj gick den sista inplanerade utbildningen. Innan dess hade man genomfört ytterligare en i Stockholm, en i Göteborg och en i Umeå.

– Utbildningen gav mig en inblick i vilka möjligheter som finns till samarbete med Ingram Micro vid in försäljning av Microsoft Azure till nya och befintliga kunder. Det var bra att få information om de digitala verktyg och satsningar Ingram erbjuder, då tänker jag främst på Cloud Champion portalen och Azure Accelerate programmet. Dessutom fick jag flera bra konkreta tips och argument från utbildaren som jag definitivt kommer kunna använda. Efter utbildningen är jag mer motiverad till att proaktivt förbereda mitt företag inför framtida Azure implementationer, säger Jonathan Sparring på Techin Solutions AB som var med på utbildningen i Stockholm:

Behovet av utbildning är stort oavsett bolagsstorlek. Det visar mixen av deltagare från olika ÅF. Det tillsammans med att de trots en konkurrenssituation vågar vara öppna och berätta om sin situation, var de är i fasen och svårigheten att veta var man skall börja, gjorde att diskussionerna blev väldigt intressanta och lärorika.

– Frågor som kommer upp från deltagarna är exempelvis: Hur förklarar man vad Microsoft Azure är? Hur tar man dialogen hos kund? Var börjar man och hur kan man räkna på kostnader så att de inte skenar iväg? Dessa och många fler frågor reder vi ut tillsammans, säger Tony Ärlestål som är en av kursledarna för utbildningen hos Ingram Micro.

Utbildningen  är att fortsätta med steg 2 i Azure Sales Track under hösten 2019.