Batteridriven Sonos inför IFA i Berlin

Sonos visade upp sin nya högtalare Move,  den första batteridrivna Sonos-högtalaren, på pressdagen innan IFA-mässan drar igång i
Move går att förbeställa redan nu och ska bli tillgänglig i butik den 24 september. Priset är inte i den nivån som samarbetsprodukterna med Ikea, utan hamnar på vanlig “Sonosnivå”: 4 499 kronor
Sonos Move är en batteridriven smart högtalare anpassad för att lyssna inomhus, utomhus och i farten. Move har stöd för fler än 100 streamingtjänster, samt flera olika röstassistenter, Wifi eller Blutooth. Den nya högtalaren är kompatibel med resten av Sonos system men kan också användas fristående.
Med Move introduceras också Automatic Trueplay. Det innebär att högtalaren justerar sig själv för att uppnå en perfekt balans mellan ljudet och omgivningen.
Sonos visade också upp två andra produktnyheter som kommer i höst: Sonos One SL och Sonos Port.
Sonos One SL är en smart högtalare utan integrerade mikrofoner. One SL går att förbeställa nu och blir tillgänglig globalt 12 september, pris: 2 299 krono.
Sonos Port är är efterträdaren till Connect, kopplar samman Sonos ljudsystem till andra stereos och receivers. Port går att förbeställa idag med begränsad tillgänglighet på sonos.com och hos utvalda återförsäljare den 12 september. Bred tillgänglighet kommer först i januari 2020. Den kommer att kosta 4 799 kronor..