BenQ:s gamingskärm certifieras

Den böjda 32-tumsskärmen BenQ EX3203R har fått både VESA DisplayHDR 400- och AMD FreeSync 2-certifiering. Skärmen kombinerar HDR med avancerad gaming- och Eye-Care-teknologi

BenQ EX3203R, som presenterades tidigare i år. Den har WQHD-upplösning och 144Hz uppdateringshastighet, samt  HDR-prestanda och FreeSync 2. Något som ska skapa bra spel- och filmupplevelser, samtidigt som BenQ Eye-Care-teknik ska hjälpa till att skydda användarens ögon.

– BenQ EX3203R kombinerar utmärkt HDR-bildkvalitet med B.I.+-teknologin, så att detaljgraden i mörka områden av bilden även bevaras i svagt upplysta omgivningar, samtidigt som man undviker för skarpt ljus i ljusare områden av bilden, säger Bo Cramér, verkställande direktör för BenQ Nordic AB.

Innehåll i HDR-format ställer högre krav på displayenheter och VESA DisplayHDR-certifieringen är världens första offentliga testprotokoll för kvalificering av skärmars HDR-prestanda. VESA DisplayHDR 400-certifieringen är konsumenternass garanti för att EX3203R ska kunna återskapa HDR-material med hög maximal ljusstyrka och kontrast samt mörkare svarta toner med hög detaljgrad i mörka områden samt strålande färger.