Bose stänger svenska butiker

Hörlurs- och högtalartillverkaren följer Teknikmagasinet i spåren och stänger sina butiker i Sverige. Det amerikanska hemelektronikföretaget  meddelar att man kommer att stänga samtliga butiker i Nordamerika, Europa, Japan och Australien. Det rör sig om cirka 120 butiker. som kommer att försvinna under de närmaste månaderna.

Bose hade tidigare en flaggskeppsbutik i centrala Stockholm. Men i dag har Bose butiker i Mall of Scandinavia, i Solna och i Täby Centrum, i Täby, båda norr om Stockholm.

Bose öppnade sin första butik 1993 för att möta kundernas behov av butiker där man kunde se och känna på företagets produkter och får köpråd och information. Men i dag ser Bose att en alltför stor del av affären har flyttat till e-handel.

I en kommentar till amerikanska The Verge skriver Collete Burke, försäljningsdirektör på Bose:

”Våra butiker gav från början människor ett sätt att uppleva, testa och prata med oss om våra produkter. Vid den tidpunkten var det en radikal ide, vi fokuserade på vad våra kunder behövde och var de behövde det – och vi göra samma sak nu. Men det är likväl ett svårt beslut eftersom det påverkar så många av de butiksteam som gör oss stolta varje dag” skriver försäljningschefen Colette Burke till Verge.

De 130 butiker Bose har i Kina , Mellanöstern, Indien, sydostasien och Sydkorea blir kvar tills vidare.