Canon får ny marknadschef B2C

Jenni Lindström är Canons nya B2C marknadschef för den nordiska och baltiska regionen. Hon kommer att leda det lokala marknadsföringsteamet och fokusera på marknadsföringsutveckling för produkter, konsumenter och handel i de konsumentinriktade och professionella segmenten.

– Den bekvämlighet som smartphones erbjuder har under senare år utmanat kameramarknaden. Kameramarknadens tillbakagång har varit tydlig, men samtidigt tas fler bilder än någonsin tidigare. Detta har tagit Canon till ett läge där vi måste skapa betydelse genom att verkligen förstå kundernas behov, säger Jenni Lindström.

Jenni kommer ursprungligen från Finland och har en omfattande erfarenhet inom marknadsföring. Karriären startade på Eden Springs, där det handlade om att hitta nya digitala marknadsföringsmöjligheter på marknaden för kontorskaffe och vatten. 2015 började Jenni på Canon, då som Nordic Channel Marketing Team Leader.

Under 2017 tog karriären fart. Hon utsågs som en ”framtida ledare” av Canon Talent Review och fick delta i ett ettårigt Leader Program, som en av 27 deltagare inom Canon EMEA. Samma år blev Jenni befordrad till Nordic Customer & Trade Marketing Manager.