Cap Gemeni får ramavtal med Sveriges kommuner och landsting

Capgemini har fått ett ramavtal med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Avtalet, som tecknas med SKL Kommentus Inköpscentral AB, ska göra det enklare för kommuner och landsting att möta den snabbt ökade efterfrågan på digitala tjänster och extern IT-kompentens.

Ramavtalet, IT-konsulttjänster 2016, undertecknades efter ett öppet anbudsförfarande och inkluderar totalt sju regioner, där Capgemini tilldelades två av dessa; Anbudsområde B: Jämtlands län, Västernorrlands län samt Anbudsområde F: Östergötlands län, Jönköpings län, Kalmar län. Capgemini valdes för sina bevisade högkvalitativa leveranser samt kompetens och erfarenhet inom digital transformation.

Capgemini kommer att tillhandahålla tjänster inom IT-utveckling, underhåll och infrastruktur samt arkitektur, IT-säkerhet, IT-kompetens och användarstöd.

– Digital transformation och IT-säkerhet är ett stort fokusområde för både kommuner och landsting och kommer fortsätta vara det under många år. Efterfrågan på alla typer av IT-tjänster är hög och vi är stolta över att teckna ramavtal som hjälper de svenska kommunerna och regionerna med värdefull kompetens inom IT, säger Lars Kullberg, VP, Head of Public Sector i Capgemini

Ramavtalets längd är två år, med möjlighet till två års förlängning.