CGI vill köpa Acando i jätteaffär

4,32 miljarder kronor erbjuder kanadensiska CGI för att köpa Acando. Acandos styrelse rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet. Köpet av Acando skulle ge CGI ytterligare över 2000 konsulter i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Ägare till över 20 procent av rösterna i Acando har redan sagt jag till affären.

– CGI:s erbjudande om att gå samman med Acando är i linje med Metro Market-delen av vår förvärvsstrategi. Våra fortsatta investeringar i CGI:s närhetsmodell är mer relevant än någonsin när kunderna allt mer vänder sig till färre partners som man kan lita på när det gäller den kompetens, kapacitet, skalbarhet och leveranskvalitet som krävs för att driva tillväxt och effektivisera verksamheten. Kundernas efterfrågan på kompletta tjänster, från rådgivning och mjukvarulösningar till outsourcing fortsätter att öka vart efter teknologi allt mer blir kärnan i deras verksamhet, säger CGI:s koncernchef George D Schindler.

Acandos vd Carl-Magnus Månsson är positiv även han:

– Acando har utvecklat en innovativ företagskultur byggd på teknisk excellens och insikter kring mänskligt beteende. Att kombinera Acandos och CGI:s talanger är positivt för våra kunder och ger våra medarbetare signifikanta tillväxtmöjligheter, säger han.