Citrix kopplar på Google Cloud

Citrix Workspace blir nu kompatibel med Google Cloud. Integreringen underlättar för anställda som använder flera olika appar i arbetet. Lanseringen skedde under Citrix årliga event Synergy, som pågår mellan 21-23 maj i Atlanta, USA.

Det blir allt vanligare att företag väljer att flytta appar till olika molntjänster. Då behövs ett enkelt och säkert sätt för anställda att komma åt sina filer och appar oavsett plats och enhet. Nu är det möjligt genom att Citrix Workspace blir kompatibelt med Google Cloud och dess tjänster.

– Genom integreringen av Citrix Workspace och Google Cloud ger vi företagen möjligheten att lättare växla mellan olika appar i arbetet, vilket underlättar och minskar frustrationen bland anställda. På så sätt får företagen en större flexibilitet och fler valmöjligheter i hur de kan använd SaaS, molntjänster och webbappar, säger David Henshall, vd på Citrix.

Många företag har idag en hybridmiljö där data finns lagrad på den lokala datorn, företagsserver och i molnet. Det kan därför vara en utmaning för dem att tillhandahålla en driftsäker infrastruktur. Med Citrix Workspace för Google Cloud så kan företagen kombinera Citrix ADC och Citrix SD-WAN för en säker anslutning.

– Många av våra kunder fortsätter att investera i programvaror och få till en bra infrastruktur, men vill ändå ha friheten att kunna investera i framtidens molnlösningar. Genom vårt samarbete med Citrix kan vi hjälpa våra kunder att ge tillgång till de appar som företaget behöver – på ett enkelt, flexibelt och säkert sätt, säger Rob Enslin, vd Global Customer Operations, Google Cloud.

Automatiserad integrering med Google Cloud Platform är nu tillgängligt på begäran och kommer finnas tillgängligt för alla kunder under tredje kvartalet i år. Även Linux virtuella skrivbord kommer snart att stödjas av Google Cloud Platform. Integreringen innebär bland annat att de företag som installerar intelligenta funktioner i G Suite automatiskt kan meddela sina anställda om viktiga händelser i Google kalender, bland mycket annat.