Dell rekryterar ny försäljningsdirektör

Niklas Jakobsson är ny Sales Director, Public Sector på Dell Technologies i Sverige. Han kommer närmast från det svenska mjukvaruföretaget Axiomatics där han var VD.

I sin roll som Public-chef på Dell Technologies Sverige kommer Niklas Jakobsson att ha det övergripande ansvaret för företagets arbete med digitaliseringen av den offentliga sektorn i landet, från lokal nivå och uppåt.

– Dell Technologies har ett marknadsledande erbjudande som kan hjälpa alla organisationer oavsett storlek med att realisera sin digitala transformation – från skrivbordet, ner i datacentret och sömlöst upp i molnet. Denna unika bredd av produkter och tjänster lockade mig, och jag ser fram emot utmaningen att leda utvecklingen vidare, säger Niklas Jakobsson.

Niklas Jakobsson har sedan tidigare bred erfarenhet från ledande positioner hos flertalet företag inom IT-sektorn. Förutom positionen som VD för det svenska mjukvaruföretaget Axiomatics har han bland annat varit GM för CA Technologies Sweden och Software Sales Director för Sun Microsystems i Sverige.

Niklas Jakobsson efterträder Marie Berner Moberg, som är ny Sverige-chef på VMware och han tillträdde sin nya roll som Sales Director, Public Sector på Dell Technologies i Sverige 1 december.