Dialect blir handlarägt

Franchaisetagarna tar nu över Dialectkedjan helt. De gamla ägarna är borta efter konkursen för den helägda delen av Dialect den 23 april. En interimsstyrelse är under bildande för att driva Dialect vidare.

Konkursen berörde IT- och telekomföretaget Dialect AB, samt Dialect Sverige AB. Dialects verksamhet bestod då av 23 franchisetagare och 14 av bolaget helägda företagscenter. Endast de helägda enheterna omfattades av konkursen.

Under två veckor har Ackordscentralen arbetat för en lösning med flera olika intressenter där en sammanslutning av franchisetagare och tidigare anställda har varit en av parterna. På onsdagskvällen stod det klart att Dialect kommer drivas vidare som en ren franchisekejda ägd av franchisetagarna själva.

– Jag är oerhört glad över att vi tillsammans lyckats säkra Dialects framtid. Det har varit en kort och intensiv process med många inblandade. Det finns en väldigt hög kompetens inom företaget med många eldsjälar som brinner för denna verksamhet. Jag känner stor tacksamhet över att vi nu kunnat säkra inte bara många anställningar, utan också många goda kundrelationer,,säger Fredrik Tenelius, regional försäljningschef

Flera av de tidigare helägda enheterna (Eskilstuna, Norrköping, Södertälje, Gävle, Halmstad och Gnesta) är i och med detta säkrade för fortsatt drift och går nu över till att bli franchise.

– Det känns riktigt bra med en nystart för vår kedja Dialect. Den nya strukturen ger oss möjlighet att bli en attraktiv partner för nya medlemmar. Nu har alla enheter mandat att göra det som är absolut bäst för våra kunder säger Peter Willbo, franchisetagare på Dialect i Skövde.

– Vi har haft ett mycket fint stöd från både kunder och leverantörer som stöttat oss och hoppats på en framtid för företaget. Nu återgår vi till att vara kedja med uteslutande franchisetagare med engagerade egna företagare. Vi kommer att ha en lite central inköpsorganisation på några personer och undvika att bygga för stort som man gjorde tidigare, säger Fredrik Telenius.