EET distribuerar Sharps TV

EET Europarts tar hand om försäljning och distribution av Sharps TV på den nordiska marknaden. Sharp nyligen köpt tillbaka licenser för sina TV i Europa och nylanserar nu Sharp TV i stor skala på den nordiska marknaden. Efter ett antal år där EET framförallt har kunnat erbjuda TV i premiumklassen från tyska Loewe, väljer man nu att inleda ett samarbete med en av världens största panelproducenter, Sharp, som kontinuerligt de ledande tilverkarna på den globala marknaden för stora LCD-TV.

– Vi är mycket glada över att ha ingått ett avtal med Sharp för distribution av Sharp på den nordiska marknaden. Sharp är extremt stark inom stora, funktionskompletta kvalitetsskärmar till överkomliga priser. Med detta avtal har vi nu möjlighet att tillgodose konsumentens behov av att få extra många tum för pengarna, säger Mats Holmqvist, Sales Manager Retail Retail hos EET Europarts.

Sharp Consumer TV-divisionen, som under en kortare tid har vart utlicensierad i Europa, är nu återigen en del av Sharps direkta verksamhet och är redo för en nylansering. I detta sammanhang är valet av EET som samarbetspartner ett strategiskt beslut.

– Sharp har inte bara valt EET som distributör på grund av sin långa erfarenhet av att distribuera konsumentelektronik i Norden. Först och främst har vi valt EET eftersom de har ett välförtjänt rykte som en värdeskapande distributör som inte bara flyttar lådor från A till B men lägger till värden, kunskap och en professionalism som är mätbar för både leverantörer och slutkunder. En affärsmodell som tänker hela vägen runt en försäljning och lägger till allt som vi som tillverkare värderar högst vid val av distributör, säger Jacob Hedegaard, Sales Director Nordic Region, Sharp.

Stora nordiska återförsäljare har valt att ta in Sharp i sortimentet.