Exertis Captech köper Canseda

Exertis Captech ger sig in i ljudvärlden genom att köpa Canseda AB, en av landets största och mest välrenommerade ljuddistributörer.

Exertis Captech som redan idag är Sveriges största distributör av bland annat stora bildskärmar, projektorer och signalhantering till konferensrum, skola och digital signage installationer, fortsätter att utveckla sitt erbjudande, den här gången är målet att även bli den ledande ljuddistributören.

– Vi har gjort en fantastisk resa de senaste 10 åren men trots att vi har en så stark position på AV-marknaden har vi alltid saknat A:et i A/V. Med Canseda får vi inte bara in starka varumärken inom residential audio, vi adderar också en enorm marknads- och produktkunskap som vi kan bygga vidare på för att även bli en stark aktör inom commercial audio. Dessutom får vi med Control 4 en ledande position inom smarta hem, vilket just nu är en hetaste marknadstrend och ett uttalat fokusområde för oss, säger Fredrik Tidemar, nordisk affärsområdeschef AV.

Canseda har som importör med framgång drivit marknaden för ett antal starka varumärken såsom Canton, Sonance och Control 4 på den svenska marknaden.

–Vi känner att det är dags att ta nästa steg i utvecklingen och med Exertis Captech får vi en trygg ägare som har musklerna att ta oss till nästa nivå, dessutom finns det väldigt stora synergier mellan företagen och de olika produktsortimenten, säger Peter Liljegren, vd på Canseda.

– Viktigt att tillägga är att Cansedas personal kommer att vara intakt och att bearbetningen av marknaden kommer fortsätta på samma goda sätt som tidigare. ”Vi är väldigt överens om att fortsätta det värdeadderande arbetssätt som har gett oss så mycket under åren”, fortsätter Peter Liljegren.

– Vi ska bli den ledande ljuddistributören i Norden. Kategorin ljud är annorlunda än det vi i dag hanterar, det är viktigt att förstå det, men med Cansedas starka sortiment och personal har vi alla förutsättningar att lyckas, säger Fredrik Tidemar.