Frontit tar in ny storägare

Frontit har tagit in Priveq Investment som ny huvudägare för en fortsatt expansion. Sedan 2007 har Frontit ägts och aktivt drivits av den enskilde huvudägaren, Pierre Bjurhager, tillsammans med ledning och övrig personal. Nu vill företaget stärka sin position och fortsatta tillväxt med Priveq som huvudägare och partner. Frontit har idag cirka 190 anställda.
Priveq är ett bolag med 35 års erfarenhet av att investera i lönsamma tillväxtbolag. Frontits inriktning fortsätter som tidigare med VD Anneli Angeling tillsammans med företagsledning och medarbetare. Tidigare ägare kommer fortsatt att ingå i ägargruppen.
Företaget erbjuder erfarna konsulter inom management och IT till såväl privat som offentlig sektor. Frontit bidrar med kompetens och kraft till företags och organisationers förändringsarbeten. Företaget har i sju år i rad utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser av ”Great Place to Work” och hade år 2017 en omsättning på 188,5 MSEK.
– Vi är imponerade över hur Frontit genom sitt tjänsteerbjudande skapat sig en nischad position på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans framöver och aktivt bidra till Frontits framtida tillväxt- och utvecklingsresa. säger Henrik Westfeldt, Partner på Priveq.
– Vi är väldigt glada över att Priveq är ny tillväxtpartner till Frontit. Vi ser fram emot att ta nästa steg i vår utveckling och är övertygade om att Priveq, med sin breda erfarenhet från över 100 tillväxtbolag, kommer att kunna bidra till en spännande utveckling framöver, säger Anneli Angeling, VD på Frontit.