Gamermobil från ROG

ASUS Republic of Gamers (ROG) lanserar ROG Phone, en 6-tums smartphone som är utformad speciellt för högpresterande mobilspel.

ROG Phone ska ha ROG:s spel-DNA i sin kärna, och drivs av en 2,96 GHz-åttakärnig Qualcomm Snapdragon 845 -processor med speloptimerad Qualcomm Adreno 630 GPU. Processorn kompletteras med upp till 8 GB RAM och  upp till 512 GB ROM-lagring. Den har GameCools kylsystem med avtagbar AeroActive Cooler för extra kylförbättring och en AMOLED-skärm med 90Hz uppdateringshastighet och 1ms svarstid och stöd för HDR-bilder.

Som tillbehör finns TwinView Dock för handdator med två skärmar. Mobile Desktop Dock Gamevice-kontrollenhet med WiGig Dock med 60 GHz Wi-Fi för storskärmsspel. Andra nyheter i ROG Phone är ASUS Aura RGB belysning och Aura Sync support, samt ASUS HyperCharge direktladdningsteknik för snabbare, säkrare och svalare batteriladdning. ROG Phone också ultrasnabb trådlös anslutning i sin inventering, inklusive Cat 16 LTE och den senaste gigabit-klassen 60GHz 802.11ad Wi-Fi.