Gartner utser Fujitsu till ledare

Gartner har återigen utsett Fujitsu till ledande i Europa i deras så kallade Magic Quadrant-rapport. I rapporten bedöms förmågan hos tjänsteleverantörer att tillgodose sina kunder inom outsourcing av datacenter och infrastrukturtjänster. I positionen som ledare placeras de som bedöms lyckas med att både verkställa sitt uppdrag utifrån nuvarande vision och samtidigt vara i en god position inför framtiden.

”Ledarna presterar på en hög nivå. De har en tydlig vision över marknades riktning och utvecklar sin kompetens för att behålla sin ledarposition. De är med och formar marknaden, snarare än att bara hänga med.” skriver Gartner.

– Att vi återigen når ledarpositionen i Gartner Magic Quadrant är ett kraftfullt och oberoende erkännande av vårt konsekventa och långvariga ledarskap inom datacenter, hybrid-IT och multi-cloud management. Framför allt välkomnar vi Gartners slutsats att Fujitsu är en ledare, säger Conway Kosi, SVP och Head of Digital Technology Services på Fujitsu EMEIA.

I rapporten bedöms förmågan hos tjänsteleverantörer att tillgodose sina kunder inom outsourcing av datacenter och infrastrukturtjänster. I positionen som ledare placeras de som bedöms lyckas med att både verkställa sitt uppdrag utifrån nuvarande vision och samtidigt vara i en god position inför framtiden.