Hälften hälften i IP-Onlys ledning

IP-Only säger sig nu ha den mest jämställda ledningsgruppen i telekombranschen. Bolaget har aktivt arbetat för att vara en öppen och framåtblickande arbetsgivare genom ett långsiktigt mångfaldsarbete. När företaget i dag är värd för nätverket Womentor kan man presentera en jämställd ledningsgrupp där män nu har hälften av platserna.
– För mig handlar det om att skapa en ledning där olika perspektiv möts, säger Frida Westerberg, vd på IP-Only.

I dag är telekomoperatören IP-Only värd för Womentor, nätverket som främjar ökad jämställdhet i en traditionellt mansdominerad it- och telekombransch.

– För mig handlar det om att skapa en ledning där olika perspektiv möts och jag är övertygad om att både kreativitet och lönsamhet blir konsekvensen. Det är en stor mångfald bland våra kunder, då är det logiskt att vi också har det, säger Frida Westerberg, vd på IP-Only.

Med en jämn könsfördelning i ledningsgruppen är IP-Only i dag unik bland Sveriges största telekomaktörer. En av de nya medlemmarna i ledningsgruppen är Antonia Brandberg Björk, som har mångårig erfarenhet av ledningsgrupper – såväl som medlem som rådgivare vid sammansättning av chefsteam.

– Utifrån mitt perspektiv är detta självklart viktigt. Mycket av HR-arbetet går ut på att skapa det bästa laget, där ett plus ett blir tre, och ett av de effektivaste sätten att nå det målet är att sätta samman olikheter. Att skapa en jämställd arbetsgrupp är inte den enda framgångsfaktorn för goda resultat och ytterst lönsamhet, men mångfalden gör att framgång nås enklare, säger Antonia Brandberg Björk, Chief Human Resources Officer på IP-Only.

Enligt företaget finns flera motiverande faktorer bakom mångfaldsstrategin. En del är kunskapsmässiga fördelar, andra dynamiska, men det finns även affärsmässiga, enligt företaget.

– Det finns flera undersökningar som visar att mångfald leder till ökad lönsamhet, vilket jag kan förstå. För att kunna ta så välgrundade affärsbeslut som möjligt krävs bred kunskap och flera perspektiv, säger Åsa Agerman, Chief Financial Officer på IP-Only.

Regina Donato Dahlström är en av de nya medlemmarna i ledningsgruppen men har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom it- och telekombranschen.

– För mig är jämställdhet en hygienfaktor. Jag är därför stolt över att jobba på ett företag som delar min uppfattning och som dessutom arbetat aktivt med frågan i flera år. Jag ser också fram emot att främja andra perspektiv av mångfald, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef Enterprise.