Här är Samsungs nya Galaxy Note 9

BROOKLYN, NEW YORK
Samsung lanserar en ny, kraftfull Galaxy Note. Note 9  har en s-pen som kan användas som fjärrkontroll och presentationer kan köras direkt från mobilen via en hdmi-adapter.

Samsungs Note-serie har alltid riktat sig till de mera krävande användarna, som vill få ut så mycket som möjligt av sin smarta mobil. Samsungs egna undersökningar visar att köparna av Note lägger 23 procent mer tid på appar än de som köper mobiler i Galaxy S-serien. Och hela 64 procent väljer Note för stylusen S-pen.

Årets version, Note 9, är även den en mobil som riktar sig till de som vill ha stor skärm med bra bild, bra ljud, bra kameror, snabb processor, möjlighet att spela processor- och grafikkrävande spel och liknande. Skärmen är ännu större än tidigare med 6,4 tum.

– Note-serien har alltid erbjudit de senaste innovationerna och teknologierna och Galaxy Note 9 är inget undantag. Våra Note-användare är Samsungs mest lojala kunder, med väldigt höga krav på både prestanda och smarta funktioner och vill ha en telefon som hjälper dom såväl på jobbet som på fritiden, säger Fredrik Pantzar, Group Product Manager IM på Samsung Norden.

Galaxy Note 9 har försetts med det största batteriet hittills. Med 4000 mAh ska det ge, vad Samsung kallar, ”All day performance”. Uppemot 20 timmars användande på en full laddning.

Nya Note har också fått en omarbetad och förbättrad S-pen som också kan användas som fjärrkontroll till mobilen. Externa utvecklare får tillgång till  SDK:n och kan använda funktionen för att utveckla ytterligare nya sätt att använda S-pen. Årets S-pen kan laddas i 40 sekunder för få 30 minuters användning.

Galaxy Note 9 kommer i två versioner med interna lagringsmöjligheter på 128GB och 512GB, med möjlighet att lägga till ett microSD-kort. Note9 kan tillsammans med externt minneskort nå upp till 1TB i lagring

Note 9 är Samsungs kraftfullaste telefon hittills, med RAM på 6 eller 8GB (8 GB i 512 GB-versionen) och en 64-bitats åttakärnig processor (2.7 GHz + 1.7 GHz). Den har också ett karbonbasert vattenkylningssystem som Samsung utvecklat själva, som ska hindra att mobilen blir för varm när man spelar krävande spel. Prestandan anpassas också beroende på användning av en inbyggd AI-baserad algoritm.

Mobilen har dubbla kameror på baksidan. En vidvinkel med F1,5/2,4 och en tele med F2,4 Tele båda 12 MP. Förmågan att ta bilder i mörker har förbättrats och utöver proffsläget finns nu 20 olika scentyper att välja från. Telekameran har två gånger optisk zoom. Linserna har försetts med en kladdvarning som visas om de är nedsmutsade. Mobilen varnar också för rörelseoskärpa och motljus. Kamerorna klarar också live focus i låg belysning och stöd för HDR-kvalitet.

Frontkameran är på 8 MP. Mobilen är vatten- och dammtät, IP68.

För buinessanvändarna har Note 9 stöd för DeX via en HDMI-adapter som  kan ge användaren en PC-liknande upplevelse och man kan enkelt koppla telefonen till en större skärm, tangentbord eller mus för att kunna arbeta ännu mer effektivt.

Rekommenderat pris för Galaxy Note 9 är 13 490 kronor för version med 512GB och 10 890 kronor för version i 128GB. Note 9 kommer finnas i butiker från och med 24 augusti.

De som lämnar in sin gamla Note eller S-serie i 2 000 SEK extra i inbytesvärde utöver det vanliga inbytesvärdet. Erbjudandet gäller förköp av Galaxy Note9 och erhålles via Samsung Members-appen efter att du fått din Galaxy Note9.