Hon tar över VD-stolen på Telenor

Kaaren Hilsen blir ny VD för Telenor i Sverige efter Patrik Hofbauer som efter elva år lämnar bolaget för att bli koncernchef för Svenska Spel. Kaaren Hilsen har tidigare varit finansdirektör (CFO) för Telenor Sverige och vd för Telenor Montenegro.

– Kaaren Hilsen är en erfaren ledare som känner Telenors verksamhet mycket väl. Jag är mycket glad över att Kaaren kommer tillbaka till Telenor efter en tid utanför bolaget för att leda den svenska verksamheten, säger Telenors koncernchef, Sigve Brekke.

Kaaren Hilsen, är sedan oktober 2017 är CFO på Betsson AB.

– Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Telenor eftersom det var ett svårt beslut att lämna förra året. Efter 17 år inom koncernen vet jag vilken potential som finns i företaget med det engagemang och den drivkraft som finns hos människorna som jobbar där. Det ska bli otroligt roligt att återigen få jobba tillsammans med alla de fantastiska medarbetarna på Telenor och att nu som vd driva företaget vidare på vår gemensamt utstakade väg för att ta den svenska verksamheten till nästa nivå, säger Kaaren Hilsen.

Kaaren Hilsen tillträder tjänsten som vd senast den 1 mars 2019, varefter en majoritet av Telenor Sveriges ledningsgrupp kommer att utgöras av kvinnor.