HP och Girl Rising hyllar jämställdhet

HP och Girl Rising tar nu emot bidrag till Girl Rising Creative Challenge. Det är en global tävling, sponsrad av HP, som är utformad för att uppmuntra människor att dela med sig av sina berättelser om hur de eller någon de känner gör världen till en bättre plats för tjejer och unga kvinnor genom teknik. Bidragen, i form av video, ljud, uppsatser och konstverk, tas emot via Girl Risings hemsida från 22 maj till 15 augusti 2018.

– Könsbaserad diskriminering hindrar miljontals tjejer och kvinnor från att nå sin fulla potential. Ändå kämpar otaliga individer för att ta sitt ansvar för samhället dagligen, vilket skapar nya möjligheter för tjejer och en verklig social förändring. Jag har det enorma privilegiet att få höra dessa fantastiska berättelser varje dag och med denna tävling får vi äntligen tillfälle att dela dem och inspirera andra, säger Christina Lowery, VD på Girl Rising.

Tävlingen, som först tillkännagavs på Internationella kvinnodagen den 8 mars i samband med lanseringen av kortfilmen Paro från HP Studios, exemplifierar kraften att driva förändring genom berättande. En jury kommer att granska bidragen under hela kampanjen och några utvalda kommer att lyftas på hemsidan för att hylla berättelser från hela världen. Vinnarna meddelas på International Day of the Girl Child den 11 oktober.

– Vi tror starkt på att autentiska berättelser verkligen kan ändra tankemönster och vara starten för fler meningsfulla händelser Detta samarbete är ett bevis på kraften i berättandet och ska hylla alla de som arbetar för en mer mångsidig, inkluderande och jämställd värld, säger Stefan Bergdahl, VD på HP Sverige.

– Alla de som stöttar tjejerna i sina liv borde veta att deras handlingar har välden, hur små de än kan tyckas vara. En tränare som startar det första lokala idrottslaget för tjejer, en bror som hjälper till med vardagssysslorna så att hans syster får mer tid till sina läxor, en lärare som skapar en hotline för att rapportera barnäktenskap. Dessa är alla kraftfulla exempel som kan leda till en stor förändring. Vi vill att alla dessa berättelser kommer fram, säger Martha Adams, Chief Creative Officer på Girl Rising.

Vinnarna får en kombination av mikrobidrag, produkter och tjänster från HP samt tillgång till mentorer som ska stötta dem på deras resa för att driva sociala frågor i samhället. Mer information, inklusive domare presenteras i mitten av juni. För att läsa reglerna och skicka in din berättelse, vänligen besök http://www.girlrising.com/challenge