Huawei med AI-högtalare och router i ett

Nu kommer Huawei med en AI-högtalare med inbyggd Alexa och 4G-router, Huawei AI Cube. Huawei AI Cube stödjer 4G LTE och kräver bara ett 4G SIM-kort anslutet för att uppnå upp till LTE kategori 6 (300 Mbps nedlänk).

AI Cube är också kompatibel med 802.11ac WiFi-standard. Det innebär att routern har dubbelband och kan fungera på 2,4 GHz- och 5Ghz-band samt överföra data med upp till 1200 Mbps.

Huawei AI Cube har också Alexa inbyggt vilket gör det möjligt för användare att enkelt spela musik och kontrollera smarta enheter i hemmet. Användaren får också tillgång till över 50 000 färdigheter, handsfree. Användare kommer åt detta enkelt genom att fråga Alexa, förutsatt att man talar engelska med Alexa.

– Huawei AI Cube kombinerar flera produkter i en samtidigt som den balanserar smart funktionalitet med högkvalitativt ljud. Vi är glada över att se att Huawei erbjuder europeiska kunder ett enkelt sätt att spela musik, kontrollera smarta enheter i hemmet samtidigt som de får tillgång till tusentals färdigheter, säger Pete Thompson, Vice VD på Alexa Voice Service.

AI Cube byggd med en stor 400 ml ljudhålighet. Den har ett aluminiummembran som gör att AI-högtalaren ska kunna producera högkvalitativt ljud. Högtalaren har en matt vit kropp med en sömlös 3D-maskbas. Portarna dolda under basen vilket gör att AI-högtalaren enkelt ska kunna smälta in i inredningen.