Inga hårda paket från Apple

Några nya hårdvaror blev det inte när Apple startade årets WWDC med en keynote. Fokuset låg istället på nya versioner av företagets operativsystem. IOS 12 för utökat funktionalitet inom AR, och får nya så kallade Memojis och gruppsamtal för FaceTime, och med Screen Time ska operativet hjälpa användarna att förstå och ta kontroll över tiden de tillbringar med att interagera med sina iOS-enheter. IOS 12 kommer också med Siri Genvägar, vilket ska göra det möjligt för Siri att arbeta med vilken app som helst, vilket ska ge ett mycket snabbare sätt att få saker gjorda.

Nya IOS 12 håller koll på hur mycket tid du tillbringar med olika appar

Det finns också en ny Stör inte under Bedtime-läget för att hjälpa människor att få en bättre sömn genom att dämpa skärmen och dölja alla meddelanden på låsskärmen tills du blir ombedd på morgonen. Stör ej, har nya alternativ från Control Center där det kan ställas in för att automatiskt sluta baserat på en angiven tid eller plats.
WatchOS 5 ska ge nya aktivitets- och kommunikationsfunktioner till Apple Watch inklusive aktivitetsdelningstävlingar, automatiska träningsuppmaningar, Walkie-Talkiefunktion och , Apple Podcasts och bättre integration mellan tredjepartsprogram och Siri.
TvOS 12 ger Apple TV 4K stöd för Dolby Atmosljud, och gratis 4K HDR-uppgraderingar till tidigare köpta filmer i kundernas iTunes-bibliotek. I höst kommer iTunes att ha den största samlingen av Dolby Atmos-stödda filmer och dessa titlar kommer även att innehålla Dolby Atmos ljud gratis. MacOS Mojave, är den senaste versionen av operativsystemet för Macar, med nya funktioner som Apple menar är inspirerade av proffs men konstruerade för alla. I macOS Mojave, förvandlar ett nytt Dark Mode skrivbordet med ett dramatiskt nytt utseende som ska fokusera på användarinnehåll. Den nya Stacks-funktionen organiserar röriga skrivbord genom att automatiskt stapla filer i snygga grupper. Dessutom kommer flera kända IOS-appar, inklusive Nyheter, Aktier, röstmeddelanden och Hem, blir nu tillgängliga på Mac för första gången.
Dessutom får Carplay-gränssnitt. stöd för Google Maps och Waze, två av App Stores populäraste titlar för turn-by-turn-navigering. Hittills har det enda navigationsalternativet i Carplay varit Apple Maps. Något som hos en del användare har varit en källa till frustration.