Ingram distar Eaton

Ingram Micro och Eaton har inlett ett samarbetel för att försöka nå ut till fler återförsäljare på den nordiska marknaden. Det innebär bland annat att försäljning och marknadsföringsaktivieteter kommer att koordineras och att Eatons produkter kommer lagerföras via Ingram Micros centrallager i Sverige. Avtalet undertecknades nyligen och gäller tillsvidare.

Avtalet innebär att Eatons produkter och lösningar för säker och stabil strömförsörjning av företag och organisationers allt mer kritiska IT-miljöer görs tillgängliga för Ingram Micros mer än 5,000 återförsäljare. Eatons produktportfölj omfattar UPS:er, ePDU:er, rackskåp och programvara.

– Ingram Micro är en av världens största distributörer av IT-produkter och en viktig partner för Eaton i flera europeiska länder. De växer på den nordiska marknaden och vi ser detta samarbete som en viktig del i vår tillväxtplan för IT-kanalen i Norden, säger Tony Wikström, Nordic Sales Manager IT Channel på Eaton.

År 2020 kommer det att finnas över 20 miljarder ”smarta” och uppkopplade objekt enligt Gartner. Det innebär att det måste finnas en säker, stabil och avbrottsfri el, framförallt i områden som är svåråtkomliga.

– Vi ser en stor affärsmöjlighet med vårt nya samarbetsavtal med Eaton då efterfrågan av tryggad och stabil elförsörjning ökar i takt med att marknaden för IoT samt Datacenter växer snabbt. Där är Eaton en av de världsledande leverantörerna, säger Torbjörn Schön, Director Value and Cloud Business på Ingram Micro.