Ingram Micro får ny VD i Sverige

Jonas Elmgren är ny nordisk VD för Ingram Micro. Jonas kommer senast från en roll som ansvarig för större delen av den europeiska marknaden på TechData, ett uppdrag han dock lämnade för 1,5 år sedan.

– Efter en lång karriär hos en kollega till Ingram Micro gavs en chans till att ta en paus, rensa skallen och att göra en personlig omstart. När jag sedan flyttade hem i våras stod jag med ett blankt papper i handen och alla dörrar öppna för nya möjligheter, säger Jonas.

Under sina fyra år då Jonas bott i Spanien och Portugal har han skaffat sig en stor erfarenhet av de kulturella skillnader som finns inom affärsvärlden. Värdefulla erfarenheter att ha med sig när han nu får en nordisk roll inom Ingram Micro.

Jonas har inte mindre än trettio års erfarenhet inom branschen och började en gång i tiden på lagret på Scribona som senare blev uppköpta av TechData. Att han blivit kvar i branschen förklarar han med att när han gillar något vill han bara ha mer av det. Den plats i värdekedjan som både hans tidigare arbetsplats och Ingram Micro har är unik och ger en möjlighet att samarbeta med alla marknadens ledande partners.