Interxion ökar kapaciteten på datacenter

Interxion öppnar inom kort ytterligare 800 kvm i företagets datacenter STO5. I och med detta har Interxion nu 6800 kvm produktiv yta fördelat över fem datacenter i sitt campus i norra Stockholm.

– För att bli en vinnare i digitaliseringen krävs en säker plats där företag både kan utbyta datatrafik med varandra och samtidigt koppla upp sig mot alla stora molntjänster. Interxion är den platsen.Vi har arbetet med att bygga det perfekta digitala ekosystemet och mycket av digitaliseringen i samhället sker här i vårt campus, säger Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion.

Interxions datacenter i Stockholm erbjuder åtkomst till alla de stora publika molntjänsterna som Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Oracle Cloud Infrastructure, IBM Cloud Services och City Cloud direkt i datacentret.

I campuset finns också många olika systemintegratörer etablerade som hjälper sina kunder med den digitala transformationen. I kombination med en hög uppkopplingsgrad är Interxion en central knutpunkt och handelsplats för en mängd företag och organisationer. Exempelvis banker, streaming- och spelplattformar, transport och logistikföretag, e-handelsplattformar, kommuner, IoT-plattformar samt många fler.

– Precis som för våra kunder är hållbarhet en affärskritisk fråga även för oss. Därför arbetar vi aktivt med att skapa så energieffektiva och hållbara tjänster som möjligt. Bland annat har datacentret byggts efter världsledande design avseende energieffektivitet och enbart 100 procent förnyelsebar el kommer att användas, avslutar Alexander Kehrer.

Den nya datahallen tas i bruk under våren 2019 och de första kunderna har börjat förbereda för att flytta in.