IP-Onlys nya Sverigechef

Regina Donato Dahlström blir Sverige-vd för GlobalConnect/IP-Only. Efter sammanslagningen av IP-Only och GlobalConnect är det nu klart att Regina Donato Dahlström tar rollen som Sverige-vd med operativt ansvar för den svenska verksamheten som går under varumärket IP-Only.

– Det känns väldigt kul att vara med och fortsätta driva den spännande resan som vi har påbörjat här i Sverige. Nu med ytterligare muskler och kompetens så att vi kan bli ännu mer kundfokuserade, fortsätta utveckla vår affär och utmana våra konkurrenter, säger Regina Donato Dahlström.

I och med samgåendet mellan IP-Only och GlobalConnect blev den tidigare GlobalConnect-vd:n Martin Lippert koncern-vd med ansvar för hela bolagets verksamhet inom B2C och B2C som spänner sig över Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Finland.

Regina Donato Dahlström är 41 år, började på IP-Only som affärsområdeschef 2018. Dessförinnan var hon vd för mobiloperatören Halebop. Regina inledde sin telekomkarriär 2000 då hon började jobba extra på Telias driftcentral för IP-nät. Under hennes 18 år inom Teliakoncernen har hon haft flera ledarroller, bland annat affärschef på Skanova, CTO för Telia International Carrier samt affärschef för Datacom Enterprise.

Utöver ansvaret för bolagets svenska verksamhet, fortsätter Regina även som chef för den svenska B2B-affären IP-Only Enterprise. I Norge kommer Charlotta Rehman axla rollen som lands-vd och Louise Hahn gör desamma i Danmark.

På Telekomgalan utsågs Regina Donato Dahlström ​ till Årets kvinnliga förebild. Bakom Telekompriset står det oberoende nyhetsbrevet Telekomnyheterna.

I sin motivering lyfte jurryn fram att Donato Dahlström “är en inspirationskälla för alla, inte minst för övriga kvinnor i branschen. Med sin starka personlighet, skinn på näsan, stort hjärta och vass kompetens söker hon ofta nya vägar genom att kombinera skolad examen med streetsmartness och inte minst sin italienska aura”.