IT Norrbotten får ny VD

Tomas Sundström blir ny VD för IT Norbotten. Nuvarande vd Tony Blomqvist går i pension efter 13  år på bolaget. Tomas tillträder den 1 januari 2019. Tomas Sundström som i dag är vd för Lunet.
– Under många år har vi arbetat utifrån mottot ”Norrbotten är en del av världen. Världen är en del av Norrbotten.” Vi måste även framöver våga vara en utmanare både nationellt och internationellt. Därför känns det nu bra att överlämna stafettpinnen till Tomas i samband med min pensionsavgång vid årsskiftet, säger Tony Blomqvist.

– Det ska bli en riktigt spännande, intressant och rolig utmaning att jobba strategiskt och operativt med infrastruktur och digitalisering på en regional nivå, säger Tomas Sundström, tillträdande vd på IT Norrbotten.

Tomas Sundström har de senaste 20 åren varit ansvarig för att bygga upp och driva Luleås fiberinfrastruktur på operatören Lunet.

– Jag drivs av att skapa hållbara resultat, att utveckla och överföra kompetens och att i samverkan åstadkomma bestående nytta. Min ambition är att tillsammans med IT Norrbottens personal, kommunerna och regionen som ägare samt övriga partners fortsätta utveckla den samverkansresa som påbörjats inom Norrbotten. Norrbotten är en central del i den digitala världen, säger Tomas Sundström.