Kryptera för molnet

nCipher Security, som är en del av Entrust Datacard, lanserar den molnbaserade tjänsten nShield as a Service . En molnbaserad tjänst som ska göra det möjligt att skydda känsliga data och applikationer genom kryptering “on demand”. nCipher nShield as a Service ger tillgång till stark HSM-kryptering (Hardware Security Module) via molnet.

– De svenska företag som valt en “molnet först”-strategi behöver också en krypteringslösning som utgår från molnet, och som kan hanteras på distans med automatik och flexibel accesskontroll. nShield as a Service gör det enkelt att införa en molnanpassad krypteringsstrategi med hjälp av samma tekniska lösning som tidigare installerats internt, säger Dick Jacobsson, försäljningschef på nCipher Security i Sverige.

Den nya tjänsten riktar sig till organisationer som har en molncentrerad IT-strategi och samtidigt måste uppfylla de högst ställda säkerhetskraven. De kan nu få en molnbaserad krypteringslösning som kan hanteras på distans och är automatiskt skalbar, med flexibel regelstyrd accesskontroll som kan integreras med såväl interna som molnbaserade system.

nShield as a Service är en lösning för olika molnstrategier: för dem som vill lägga all IT i molnet, som gör en försiktig övergång till molnet eller som har tillfälliga behov av ökad HSM-kapacitet för att klara belastningstoppar. Kunden kan hantera en molnbaserad nShield HSM på precis samma sätt som en fysisk enhet som står i deras eget datacenter, men slipper installera och underhålla hårdvaran.