Loopia fortsätter köpa webbhotell

Loopia tar över Binero Groups webbhotellsverksamhet i Sverige och Tyskland som erbjuder webbhotell och domännamn till små och medelstora företag samt privatpersoner. För Loopia är detta ännu ett steg mot att nå en volym som ska möjliggöra investeringar i en ännu bättre användarupplevelse för alla kunder.

Kundbasen och produktutbudet passar väl in i Loopia Group som kommer att fortsätta utveckla Loopias förmåga att erbjuda och leverera en utmärkt användarupplevelse, utveckling och en förstklassig support till sina kunder. Den sammanlagda köpeskillingen uppgick till cirka 380 Mkr.

– Vi ser fram emot att välkomna anställda och kunder till Loopia Group. Tillsammans kommer vi att bli en ledande leverantör i Sverige och en starkare spelare i Tyskland. Det stärker möjligheten för oss att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för våra kunder, säger Sara Laurell, VD på Loopia Group.

Loopia Group är i dag ett europeiskt företag för webbtjänster med verksamhet i Sverige, centrala Östeuropa samt Västeuropa. Den här affären följer på tidigare köp av .SE Direkt med 116 000 domännamn i Sverige den 12 februari 2019 och av WebSupport, den största webbhotellsleverantören i Slovakien, den 31 mars 2019.

Sedan juni 2018 ägs Loopia Group av Axcel, en nordisk riskkapitalfond som fokuserar på medelstora företag.