Loopia tar över Internetstiftelsens registrarverksamhet .SE Direkt. Från och med mitten av februari får .SE Direkts kunder därmed Loopia som registrar för sina domäner.
.SE Direkt har varit en del av Internetstiftelsens verksamhet sedan 2009 och är deras egen registrarverksamhet, alltså återförsäljare av domännamn. I oktober kungjorde Internetstiftelsen beslutet att sälja .SE Direkt och började ta emot anbud från olika intressenter. Efter en gedigen genomlysning av samtliga intressenter är nu processen klar och det blir Loopia som köper verksamheten.

– .SE Direkt har i dagsläget ett begränsat tjänsteutbud och vi har sedan starten 2009 haft en minskande kundstock. Vi har nu nått en punkt där vi måste investera i en ny teknisk infrastruktur om vi ska kunna erbjuda våra kunder en fortsatt stabil och pålitlig tjänst. Samtidigt finns det en risk för att .SE Direkt får svårt att vara lönsam på sikt. Därför har Internetstiftelsen beslutat att det är bättre för samtliga att avyttra .SE Direkt till ett företag som bättre kan ta hand om våra kunder, även på lång sikt, säger Danny Aerts, vd på Internetstiftelsen.

Loopia har idag över 225 000 kunder och är ett av de ledande företagen i Sverige inom domännamn och webbhotell.

– Det här ger oss möjlighet att hjälpa ännu fler privatpersoner och företag till en trygg och framgångsrik närvaro på internet. Uppköpet av .SE Direkt är också en viktig del i Loopias strategi att konsolidera domännamns- och webbhotellsmarknaden i Norden, säger Jimmie Eriksson, vd på Loopia.

Flytten av .SE Direkts kunder till Loopia påbörjas den 12 februari. Kunder som har .SE Direkt som sin registrar behöver inte göra något i samband med flytten, och alla domännamn kommer att fortsätta fungera som vanligt.