M2M väntas öka kraftigt om eSIM kommer brett

Det globala antalet mobila M2M-anslutningar kommer att uppgå till 1,6 miljarder år 2024. Nära tre gånger fler de 596 miljoner som kommer att finnas i slutet av 2019, enligt en färsk rapport från Juniper Research. Det skulle innebära en tillväxt på 165 procent under de kommande fem åren.

Juniper Research rapport förutspår att fjärrförsörjning och innovativa åtgärder mot bedrägerier som möjliggörs av inbäddade SIM-teknologier kommer att driva ökningen av mobila M2M-tjänster inom viktiga sektorer, inklusive fordon, smarta städer och uppkopplat jordbruk. Inbyggda SIM-kort, eller eSIM, är hårdvarumoduler som är inbyggda direkt i M2M-enheter.

eSIM väntas växa med 350 procent under de kommande fem åren så att det kommer att finnas fler än 1 miljard eSIM globalt år 2024. Förutsatt att eSIM-leverantörer lägger till moduler som stöder tillväxtteknologier, inklusive 5G och lågeffekt M2M-nät, så snart som möjligt för att öka användandet.

– eSIMs kommer att fortsätta att vara viktiga för att påskynda antagandet av M2M-tjänster. Det är därför viktigt att kunna erbjuda eSIM-standarden över alla mobiltekniker för att maximera teknikens värde i alla M2M-sektorer, säger rapportförfattaren Elson Sutanto.