Microsoft köper mark för datacenter i Staffanstorp

Microsoft fortsätter att investera i datacenter i Sverige. Efter markköpen i Gävle och Sandviken väljer Microsoft nu att investera i mark i Staffanstorps kommun i Skåne.

Kommunen har valts ut av Microsoft efter en omfattande process med fler än 35 olika vägda kriterier som utvärderats av företaget, bland annat. tillgången till kvalificerad arbetskraft och kraftförsörjning.

Christian Sonesson, kommunalråd

– Microsofts pågående mångmiljardsatsning i Staffanstorp blir den största företagsetableringen i kommunens historia. Det är väldigt glädjande att – efter ett år av konstruktiva samtal – kunna berätta att Microsoft väljer att bygga ett datacenter i världsklass och etablera sig i Staffanstorp, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp.

Byggandet av Microsofts datacenter har inletts, bland annat genom förberedande markarbeten. Under de kommande månaderna kommer arbetet med huvudbyggnaden att påbörjas.

– Det är svårt att överskatta betydelsen av Microsofts storsatsning i Staffanstorp. Dels blir Microsoft en av kommunens största arbetsgivare, dels kommer företaget långsiktigt att bidra till lokalsamhället genom sociala fonder till kommunens verksamhet och vårt lokalsamhälle, säger Christian Sonesson (M).

Ett datacenter genererar väldigt lite trafik och omgivningen kommer inte att påverkas av höga ljudnivåer, buller eller liknande.