Mobil datalösning för industrier

Toshiba kommer nu med DynaEdge DE-100 som är en ny Windows 10-baserad mobil Edge Computing-enhet med hög prestanda, samt de smarta glasögonen AR100. Den nya lösningen för handsfreeanvändning är framtagen för att lyfta mobilt arbete och ska, enligt Toshiba, hjälpa stora företag och industrier att förbättra effektivitet, kvalitet och flexibilitet i en ständigt utvecklande arbetsmiljö. DynaEdge DE-100 och AR100 riktar sig främst till industrier med fokus på frontline- och fältarbete, exempelvis inom tillverkning, logistik och underhåll.

Med förinstallerad programvara för fjärrassistans, har DynaEdge DE-100, med inkluderad Skype for Business-integration, inleder Toshiba dessutom ett långsiktigt samarbete med Ubimax GmbH, som ör en ledande aktör på den globala marknaden inom Wearables för företag.

–Vi är stolta över att ligga i täten för Wearables för industrin och presentera den första monokulära Assisted Reality-lösningen som kombinerar prestandan i en Windows 10 Pro-dator med de robusta funktionerna hos industriklassade smarta glasögon. Genom vårt partnerskap med Ubimax kan vi leverera industrispecifik ökad effektivitet och arbetsflödesoptimering på en helt ny nivå, säger Maki Yamashita, Senior Vice President, PC & Solutions EMEA, Toshiba Europe GmbH.

DynaEdge DE-100 är en helt portabel Edge Computing-enhet som ska erbjuda samma kraft som en fullutrustad PC, tack vare 6th Generation Intel® Core vPro processor. Eftersom lösningen är Windows 10-kompatibel kan den integreras med redan existerande IT-lösningar, samtidigt som den får support och säkerhet från Microsoft. Det enkelt utbytbara batteriet är laddningsbart med upp till 6,5 timmars batteritid på en laddning.

Assisted Reality-glasögnen AR100 levereras tillsammans med en USB Type-C-kabel, en kabelhållare, ett hölster och en väska att transportera allt i. De smarta glasögonen kommer att finnas tillgängliga i Europa från den andra kvartalet 2018.