Nackademin får ny VD

Astrid Westfeldt Corneman har utsetts till ny VD på utbildningsföretaget Nackademin. Hon kommer senast från Cobel där hon varit delägare och tillträder som VD på Nackademin i september.

Astrid har lång erfarenhet från utbildningsbranschen genom bland annat VD-uppdrag för STF Ingenjörsutbildning och Mercuri International Sverige. Senast har Astrid arbetat som konsult inom digital transformation.

– Utbildningsbranschen genomgår en stor förändring där möjligheterna är många och vi på Nackademin har mycket vi vill göra under de kommande åren. Vi i styrelsen är därför väldigt glada över att Astrid, med sin långa och gedigna erfarenhet inom utbildningsbranschen, företagsledning och digitalisering, har tackat ja till VD-rollen på Nackademin, säger Vibeke Pålhaugen, styrelseordförande, Nackademin.

– Det känns mycket bra att bli en del av Nackademin och att tillsammans med samtliga medarbetare fortsätta utveckla verksamheten. Yrkeshögskolan är en av de bästa vägarna ut i arbetslivet och att få jobba med utbildningsformen är sann glädje. Jag gillar Nackademins vision ”dubbla samhällsnyttan” och är ivrig att få jobba vidare med att skapa innehåll och resultat utifrån den. Nackademin ska vara en kvalitetsstämpel för alla med en yrkeshögskoleexamen och det är min övertygelse att vi uppnår det genom en välmående organisation, säger Astrid Westfeldt Corneman.

Nackademin är ett utbildningsföretag som bland annat bedriver yrkeshögskoleutbildningar inom branscher som samhällsbyggnad och IT. I takt med att både arbetsmarknaden och utbildningssektorn förändras kommer behovet av flexibla och proaktiva utbildningsinitiativ krävas för att möta framtidens föränderliga arbetsliv och de behov som uppstår i och med den snabba teknikutvecklingen.