Northmill förstärker med ny CTO

Fintech-företaget Northmill har anställt Joakim Adolfson som ny CTO. Joakim har över femton års erfarenhet från ledande positioner inom gaming- och telekomsektorn och kommer närmast från rollen som Senior Development Manager på Scientific Games, ett tech-bolag med över 10 000 medarbetare globalt. Med lång och gedigen erfarenhet av Microsofts teknologi och att arbeta med digital innovation, både i Sverige och internationellt, blir Joakims uppgift att ta Northmills digitala affär i Sverige, Finland och Polen till nästa nivå.  

– Vi är stolta över att Joakim börjar hos oss. Hans starka profil och kompetens lägger grunden för vår fortsatta resa där medarbetarna och kunderna står i fokus. Vi har alltid befunnit oss i teknikens framkant och vår kraftfulla och automatiserade plattform är hjärtat i organisationen. Vi är övertygade om att Joakim kommer fortsätta utveckla och förvalta vår IT-organisation i syfte att leverera de bästa produkterna till våra kunder, säger Hikmet Ego, VD på Northmill.

Den röda tråden i Joakims karriär kretsar kring innovation, drift och strategi, ofta i samband med att företagen genomgått kraftiga tillväxtresor. Karriären tog sin början på Sony Ericsson i olika roller, bland annat som Technical Lead, en tjänst som delades lika mellan Manchester och Stockholm. Han har även tidigare arbetat som mjukvaruchef och Head of R&D på ett tech-bolag inom Playtech koncernen.