Ny Catmobil för tuffa tag

Snart släpps den tåliga flaggskeppsmobilen Cat S61 i Sverige. Den ersätter föregångaren Cat S60 och är framtagen för att klara av tuffa arbetsförhållanden inom exempelvis bygg-, fordons- och säkerhetsbranschen. Telefonen är utrustad med en rad funktioner som ska vara anpassade för elektriker, hantverkare, jordbrukare samt för aktiva inom jakt och fiske. Cat S61 har bland annat uppgraderats med förbättrad och integrerad FLIR Lepton-värmekamera som nu mäter temperaturer från 20 minusgrader till 400 plusgrader, och inbyggd lasermätare och luftkvalitetssensor.

Telefonens nya funktioner och förbättringar underlättar för flera områden, exempelvis inom fordonsdiagnostik och asfaltsmätning. Enheten har även funktioner för totalt mörkerseende och för att se igenom lätt dimma eller rök.

Cat S61 har en 5,2-tumsskärm med Full HD-upplösning och Gorilla Glass 5. Den körs med Android Oreo och är IP68- och IP69-klassad. Det skyddar enheten mot damm och gör den vattentät på tre meters djup i upp till en timme samt skyddar mot högtrycks- och högtemperaturvattenstrålar. Telefonen har dessutom kravspecifikationen MIL Spec 810G och klarar fall från 1,8 meter ner på betong.

Cat S61 kommer att finnas tillgänglig från den 5 juli 2018 på bland annat Elgiganten, Power, Webhallen, Netonnet, Siba och Cdon. Rekommenderat cirkapris är 9 490 kronor.