Ny förstärkare för proffs och ljudälskare från Sonos

Sonos kompletterar sin produktlinje med en ny förstärkare. Sonos Amp ska ha dubbelt så hög effekt som någon av de förstärkare Sonos byggt tidigare. Den har stöd för hdmi och koppling till tv, vilket är något som många frågat sig varför inte Sonos kunnat leverera tidigare. Och den kan monteras i rack för proffsbyggen kopplat med tråd till arkitektoniska högtalare. Sonos inleder också ett nära samarbete med högtalarbyggaren Sonance.

Nya Sonos Amp ska kunna öppna i stort sett alla analoga ljudanläggningar för streaming.

Enligt Sonos utvecklare, som presenterade förstärkaren vid en presentation i Berlin inför IFA-mässan som slår upp portarna på fredag, gör Amp det möjligt att koppla till streaming till i princip vilken befintlig analog ljudanläggning som helst. Den har en HDMI Arc-port för tv och ska ha stöd för Apples AirPlay 2 och mer ä 100 streamande musiktjänster.

Priset blir dock, som oftast med Sonos, ganska högt. 6 999 kronor kommer den att gå på när den börjar leveras i februari nästa år.

Sonos öppnar också upp sitt API för externa utvecklare. Något som gör att man kan hoppas att integrationen med Spotify och Sonos blir tätare och enklare och använda än den är i dag.