Ny nätverkskodare för Philips-Crestron

Philips Professional Display Solutions och Crestron har tagit fram en inbyggd AVoIP (AV-over-IP) för Philips storbildsskärmar. Crestron har tillsammans medPhilips PDS Open Pluggable Specification (OPS)-plats arbetat med Intel för att ta fram nätverkskodaren DM-NVX-D80IoAV, som omedelbart omvandlar Philips PDS senaste storbildskärmar till en certifierad Crestron-lösning. Något som gör det möjligt att sända ljud och bild i 4K över samtliga skärmar över vilket nätverk som helst.

– Vi är glada att presentera samarbetet med Crestron, som ger oss en extra dimension och ökad funktionalitet till vårt omfattande storbildsegment inom företagssektorn. På Philips PDS är vi dedikerade till att driva innovation för våra kunders framtida behov, inte minst att komplettera befintliga produkter med lösningar som ökar användbarheten, vilket denna nya lösning gör med stora fördelar för både leverantörer och slutanvändare, säger Anthony Tizzard, Philips Professional Display Solutions Business Manager (EMEA).

Crestrons avkodare DM NVX ansluts till Philips OPS-plats. Den drivs av ström från skärmen vilket gör att inga fler kablar eller strömkällor behövs. Den enkla anslutningen reducerar installationskostnader och ger en sömlös, nätverksintegrerad ljud och bild-lösning. Tekniken kan även integreras med IOT-baserade molnplattformen Crestron XiO Cloud, som möjliggör programmeringsfri systemutbyggnad med möjlighet att övervaka, hantera och styra varje bildskärm från en enda plats.

Flexibilitet och interoperabilitet, var nyckelfaktorer vid designandet av nya DM-NVX-D80-IoAV. Detta då de OPS-kompatibla skärmarnas styrka är just möjligheten att använda skräddarsydda lösningar som passar alla applikationer. DM-NVX-D80-IoAVs utformning ska även tillåta smidig väggmontering av skärmarna.

DM NVX är en komplett, skalbar lösning som också transporterar ljud, USB och kontroll. Dessutom är DM NVX den hittills enda nätverkslösningen som ska ge perfekt bild över alla nätverk, oavsett om det är 1GB, 2,5GB, 5GB eller 10GB.