Ny rackstation från Synology

Synologys RackStation RS1219+, är en ny 8-bay NAS-enhet i 2U-format med M.2 SSD-stöd för att kunne leverera extra hög prestanda. Med en kompakt design kan RS1219+ installeras i såväl ett 2-postsrack som ett väggmonterat rackskåp.

Totala ägandekostnader (TCO, Total Cost of Ownership) är en viktig faktor för företag. Med ett djup på endast 12 tum kan RS1219+ installeras i ett 2-postsrack, vilket ska göra ett kundeninte behöver investera i mer utrymme, större racklösningar eller egna serverrum. 

– Vi upplever ett behov för mini-datacenter på platser med begränsad fysisk plats, särskilt hos företag i tillväxt. Lagringsutrymmet i RS1219+ kan utökas upp till 144 TB när den kombineras med en enskild RX418-utökningsenhet, så företag i tillväxt har en datalagringslösning som kan skalas i takt med företaget. Den kan dessutom uppgraderas med extra prestanda och kortare latenstid – via ett adapterkort i PCIe-porten kan det anslutas upp till två M.2 SATA SSD-enheter utan att uppta diskfacken på framsidan, säger Katarina Shao, produktchef för Synology Inc.

RS1219+ använder operativsystemet DiskStation Manager och Synologys utökade garantiservice (Extended Warranty, EW202) kan köpas till RS1219+ vilket ger upp till fem års hårdvarugaranti.