Ny smartwatch från Samsung med 4G

Ikväll lanserade Samsung även den nya Galaxy Watch med nytt batteri, 4G-uppkoppling, nya hälso- och träningsfunktioner och en design i rostfritt stål med valmöjligheter för användarens personliga stil. Klockan finns i två nya versioner i tre färger: Silver i 46mm samt i Midnight Black och Rose Gold i 42mm, samt nya anpassningsbara armbandsfärger. Galaxy Watch är kompatibel med Android- och iOS-mobiler.

– Sedan starten har vårt mål med smartklockor varit att de ska förenkla vardagen och ge dig full koll på din omvärld vare sig du har med dig din telefon eller inte. Galaxy Watch med sitt stöd för eSIM för att hålla dig uppkopplad är ett viktigt steg i utvecklingen mot detta. Med Galaxy Watch har vi även tagit det bästa från våra tidigare smartklockor och förbättrat de funktioner som våra konsumenter verkligen efterfrågar. Det gäller även designen där vi har utökat valmöjligheterna till att inte bara handla om färger och stil utan även storleken på smartklockan, säger Ardelan Sohrevardi, produktchef Tablet och Wearables på Samsung Norden.

Den uppgraderade batteritiden för Galaxy Watch med användningstid upp till 80+[2] timmar för versionen i 46mm gör att smartklockan går att använda längre än någonsin tidigare, och hjälper användare hålla uppe tempot under händelserika veckor. Missa aldrig ett viktigt samtal eller meddelande då Galaxy Watch stödjer eSIM[3] och låter användare lämna telefonen hemma, något som annars kan upplevas som en stressfaktor. Tillsammans med den längre batteritiden gör den nya 4G-uppkopplingen med eSIM det möjligt att i större grad än någonsin tidigare klara sig utan sin smartphone. Det går att ringa eller svara på samtal under löpturen eller skicka ett meddelande från simbassängen direkt på armen. Förutsatt att man använder en mobiloperatör som ger ut och har stöd för eSIM.

Galaxy Watch kommer finnas tillgänglig i butiker senare i september, med ett rekommenderat pris på 3 990 kronor för Silver i 46mm och 3 790 kronor för Midnight Black och Rose Gold i 42mm.