Ny VD för Loopia Group

Sara Laurell blir ny VD för Loopia Group. Samtidigt flyttas huvudkontoret från Oslo till Västerås.
Sara Laurell kommer närmast från managementkonsultföretaget QVARTZ där hon är partner sedan 2017. Tidigare har hon varit chef för privatkundsmarknaden på Telia Sverige och VD för Twilfit, en detaljhandelskedja med fokus på damunderkläder. Hon har även mångårig erfarenhet som managementkonsult på McKinsey med bas i Chicago.
– Jag är mycket glad att vi har lyckats rekrytera Sara Laurell som ny VD för Loopia Group. Hon har stor erfarenhet av att utveckla företag och att driva försäljning inom telekom och detalj-handeln. Hon kommer att ha en nyckelroll i arbetet med att ta bolaget till nya nivåer, säger Jacob Fonnesbech Aqraou, styrelsens ordförande.
I samband med flytten av huvudkontoret från Oslo till Västerås har den tidigare ledningen valt att lämna företaget.
I Loopia Group ingår Loopia AB som är ett av Sveriges största och snabbast växande webtjänsteföretag och som nyligen förvärvat Internetstiftelsens registrarverksamhet .SE Direkt. I koncernen ingår också Active24, som är marknadsledande inom webtjänster i Tjeckien. Förutom Sverige och Tjeckien har Loopia försäljning i Holland, Norge, Serbien, Slovakien, Storbritannien och Tyskland.
Sara Laurell börjar nya jobbet 1 mars i år.
Loopia ägs sedan i juni 2018 av den nordiska riskkapitalfonden Axcel.