Melissa Di Donato är ny VD för SUSE. Sedan svenska EQT:s köp av SUSE tidigare i år, är företaget numera världens största oberoende öppna källkodsföretag. Di Donato tillträder omedelbart med målet att skapa ytterligare tillväxt och momentum.

Melissa Di Donato är SUSE:s första kvinnliga VD och har en  bakgrund inom ledarskap, tillväxt och transformering. Innan var hon operativ chef och intäktschef på SAP, med globalt ansvar för intäkter, vinst och kundnöjdhet. Hon har också tidigare haft chefspositioner på Salesforce och tilldelades förra året utmärkelsen ”Digital Masters Award for Excellence in Commercial Management”, för hennes arbete med att få globala organisationer att växa.

Di Donato ses av många som en framåtsträvande ledare som också är en passionerad förespråkare för mångfald i yrkeslivet. Hon har haft en ledarroll i 30% Club, som är en organisation som strävar efter att stora börsnoterade företag ska välja fler kvinnliga chefer i ledningsgrupper.

Melissa Di Donato tar över efter Nils Brauckmann, som meddelat att han går i pension. Brauckmann har lett SUSE under åtta års kontinuerlig expansion och ansvarade bland annat för processen att göra SUSE självständigt under det senaste året.